
Astazi as dori sa va aduc in atentie un aspect foarte important in managementul conturilor de hosting si de e-mail si anume >> parola<<. Pentru a scapa de grijile unui eventual atac sau patrunderi neautorizate in sistemul dumneavoastra, cheap va recomand sa folositi o parola cat mai complexa.
By default, viagra cPanel si WHM ofera posibilitatea de a seta o parola cu un grad mare de siguranta, prin generatorul de parole incorporat in aceste interfete. Fie ca veti crea un cont de hosting nou, seta parola pentru un utilizator mySQL sau a unui cont de email, de fiecare data aveti optiunea de a va fi generata parola de catre aplicatia de management. Va recomandam sa folositi aceste parole pentru ca sunt mult mai complexe decat cele personale (date de nastere, nume de familie sau ale prietenilor) care sunt usor de ghicit.
Generatorul de parole al cPanel utilizeaza atat caractere speciale dar si litere mici si mari, astfel incat complexitatea acesteia sa fie cat mai ridicata si greu de ghicit.
Va veti intreba cum este posibil sa memorati astfel de parole. Intr-adevar sunt extrem de greu de retinut si de aceea va recomandam folosirea unui tool de management al parolelor. LastPass este unul dintre ele (fotografia alaturata).
Datorita faptului ca acest tool vine la pachet si cu plugin-uri destinate browserelor utilizate in mod frecvent (Firefox, Chrome), va fi foarte usor sa introduceti parolele in sistemul de management. Practic, aceste plug-in-uri vor retine si introduce automat parolele atat atunci and le veti folosi pentru prima oara dar va face si autocomplete sau autologin, atunci cand doriti sa accesati o interfata parolata.
Pentru utilizatorii de smartphone-uri exista LastPass si pentru aceste terminale mobile, insa partea frumoasa a acestui tool este ca poate fi folosit in paralel cu Google Authentificator. Din setarile tool-ului puteti activa ca accesul la lista parolelor sa se faca printr-un cod ce se schimba la fiecare 30 de secunde. Cod ce vi-l genereaza acest modul al Google Authentificator. Este ca un DigiPass bancar. Un cod deja utilizat numai poate fi refolosit pentru accesarea listei de parole.
Toate parolele stocate de catre LastPass sunt encriptate printr-un certificat de securitate, astfel incat in cazul in care accesati contul Dumneavoastra de hosting printr-o retea pe care o banuiti a fi nesecurizata, parola furnizata din lista LastPass va fi transmisa catre Dvs intr-un mediu securizat.
Un alt aspect legat de siguranta parolelor este ca acestea sa fie schimbate cat mai des, cu o frecventa de o data pe luna cel putin. Faptul ca astazi virusii informatici sunt tot mai prezenti, recomandam utilizarea unui antivirus cu licenta si in niciun caz un antivirus FREE.
One thought on “Cat de puternica este parola ta?”