
Daca in Romania presedintele Traian Basescu a promulgat „legea Big-Brother” ce obliga toti providerii de internet si telefonie sa stocheze logurile traficului cel putin 6 luni in sistemele proprii, illness in Marea Britanie parlamentul de la Londra dezbate intens un proiect de lege destinat tuturor site-urilor ce contin comentarii publice, in aceasta categorie intrand si blogurile. Legea, aplicabila deocamdata (daca va fi aprobata si promulgata) in Marea Britanie, va obliga toti posesorii de astfel de site-uri sa stocheze o anumita perioada de timp datele de identificare ale internautilor ce posteaza comentarii. Aceste date pot fi: adrese de IP, data si ora postarii, sau de ce nu chiar si adresa de e-mail a celui care scrie un comentariu.
Legea in cauza vizeaza atacurile la persoana, facute in mediul virtual de cele mai multe ori de catre utilizatori ce nu pot fi trasi la raspundere pentru comentariile facute. Pana in prezent singura entitate responsabila din punct de vedere legal era site-ul ce gazduia acele comentarii, insa prin aceasta lege, instanta judecatoreasca poate solicita posesorului site-ului datele de care aminteam mai devreme in scopul identificarii si tragerii la raspundere a persoanei pasibila de savarsirea unei calomnii sau atac.
Internautii deja s-au grabit sa catalogheze acest proiect de lege ca o limitare a dreptului la anonimat garantat de catre legile internetului, facand o paralela cu ACTA.